Ünnepi időszakra vonatkozó tájékoztató: utolsó szállítási időpont 2023.12.21. (csütörtök) és első szállítási időpont 2024.01.05. (péntek)

Szeptemberi akció: 5% kedvezmény a beépítéshez szükséges szilikonra!

Az oszlop fedlap szerepe: tartósság és esztétika

Építkezéskor, felújításkor minden részletre figyelni kell. A belső terek kialakításától kezdve a ház külső megjelenésén át egészen a kertig. Cikkünkben az udvar egyik kis, mégis rendkívül fontos eleméről lesz szó – ez pedig az oszlop fedlap. Miért fontos, mi a szerepe és miért kell a legjobb minőséget választani? Megválaszoljuk a kérdéseket!

Az otthonunk építése, felújítása során sok apró, mégis lényeges döntést kell meghoznunk. Amennyiben épített kerítést álmodtunk meg otthonunk köré, az egyik ilyen az oszlop fedlap, kerítés fedlapok kérdése is. 

Az oszlop fedlap az épített kerítés oszlopaira helyezett fedkő. A legfőbb funkciója, feladata az, hogy megvédje a vízszintes falazatot a lappangó nedvességtől. A víz a falba, oszlopba jutva megfagyhat, ami roncsolja a szerkezetet – ezért védekezni kell ellene, hogy minél hosszabb élettartammal rendelkezzen. 

Miért pont természetes kő oszlop fedlap? 

A falazott és vakolt kerítés számára kifejezetten fontos a vízelvezetés. Ehhez valamilyen lejtést kell képezni a tetejére, hogy az eső egyszerűen le tudjon folyni róla. 

Elég sokan a cementhabarcsos megoldást választják, azonban ez egy kifejezetten rövid élettartamú megoldás. A habarcs fel tud fagyni, illetve könnyedén sérül fizikai behatásra. Ráadásul a cementhabarcs használatával befejezetlennek tűnhet a kerítés, amely ront az egész udvar összképén. 

Egy oszlop fedlap minden nap ki van téve az időjárás viszontagságainak, így olyan anyagot kell választani, ami ellenáll ezeknek. 

A műanyag először jó megoldásnak tűnhet, azonban rövid időn belül megbánhatjuk döntésünket: az UV sugárzásnak köszönhetően besárgul, ami ront az egész kerítés megjelenésén. 

A fa oszlop fedlap legnagyobb ellensége szintén az időjárás, mivel rendkívül rövid idő alatt elkezd vetemedni, nem áll ellen a nedvességnek és az UV sugárzásnak sem. 

A fém oszlop fedlap pedig könnyedén rozsdásodni kezd, ami szintén nem a legjobb látvány, amellett elmegyünk a mindennapok során. 

A megoldás tehát a természetes kőből készült fedlap, ami ellenáll az esőnek, a hónak, a fagynak, illetve az UV sugárzásnak is! 

oszlop fedlap

Ezt adja otthona számára az oszlop fedlap

Egy gránitból, márványból vagy mészkőből készült oszlop fedlap egyszerre adja meg otthona és udvara számára a generációkon átívelő védelmet és a szemet gyönyörködtető szépséget. 

Vízorral ellátva és lejtéssel beépítve a természetes kőből készült oszlop fedlap számára nincs akadály: ellenáll az időjárás viszontagságainak, megtartja eredeti formáját és megőrzi szépségét, évtizedeken keresztül! 

Természetesen néha nekünk is gondoskodni kell a fedlapokról: az impregnálás kifejezetten fontos, hogy a kő hosszú időn keresztül tudja betölteni nemes feladatát. 

A szépség, a hozzáadott esztétikai érték, amelyet egy természetes kőből készült oszlop fedlap nyújtani tud a kertek számára felülmúlhatatlan. Mint egy pompázó korona, amely egyszerre díszíti és védi a kerítéseket.

A gránit különféle színekben és mintázatokban pompázik, így az egyszerűbbektől a feltűnőbb árnyalatokig megtalál bármit, amivel szívesen kiegészítené kerítését. A carrarai márvány egyedülálló eleganciáját semmi sem tudja utánozni, míg a mészkő az igazi mediterrán életérzést tudja elhozni az udvar számára. 

Oszlop fedlap a Fedköves kínálatában

A kínálatunkban szereplő gránit, márvány és mészkő a természetben képződik, képesek ellenállni az időjárás viszontagságainak, így pedig hatékonyan védelmezik és egyben díszítik a kerítéseket. A kerítések mellett számtalan helyen hasznosítják ezeket a csodálatos természetes köveket: például támfalak, oromfalak lefedésére, bel- és kültéri párkányként, vagy akár belső terek kiegészítőiként is.

Gránit

Egy rendkívül kemény kőzet, amely az egyik leggyakoribb mélységi magmás kőzet. Keménységéből adódóan ellenáll az időjárási tényezőknek, így évtizedeken, generációkon keresztül meg tudja őrizni eredeti szépségét, miközben megvédi az épített kerítést a lappangó nedvességtől. Könnyen tisztítható, de impregnálás segítségével a makacsabb szennyeződések is eltávolíthatóak róla. 

Márvány

Üledékes kőzet, azonban a nagy statikai nyomásnak és a hőnek köszönhetően kristályosodik ki szemszerkezetű kővé. Kevésbé kemény, mint a gránit, ebből adódóan pedig zsír- és savérzékeny, illetve képes beszívni a nedvességet is. Azonban impregnálással és márványragasztóval ez is megoldódik – tökéletesen ellátja feladatát! Kültéren pár év után egy patinás felület alakul ki rajta, azonban ez csak hozzáad szépségéhez. 

Mészkő 

A kínálatunkban szereplő legkevésbé kemény kőzet, amely amellett, hogy zsír- és savérzékeny, a fizikai behatások is meglátszódhatnak rajta. Ettől függetlenül impregnálással és rendszeres tisztítással hatékonyan elvezeti a vizet a kerítésről, így kiválóan szolgál oszlop fedlapként is! 

Amennyiben egy márvány vagy mészkő oszlop fedlap lopta be magát szívébe, figyeljen a megfelelő tisztításra: mivel zsír- és savérzékenyek, ne használjon savas tisztítószert (Domestos, Hypo), vagy antibakteriális szereket! 

Szerezzen be védelmező és díszítő kerítés fedlapot, oszlop fedlapot a Fedkövestől!

A Fedkövesnél rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre. Éppen ezért dolgozunk kizárólag olyan prémium minőségű alapanyagokkal, mint a gránit, a márvány vagy a mészkő. 

Adja le egyedi méretű kerítés fedlap, oszlop fedlap rendelését, mi pedig elkészítjük Önnek! 

A hagyományos méretű fedlapok beépítése során sok fuga és időt pazarolnak el. Ezzel szemben az egyedi méretű oszlop fedlap, kerítés fedkő beépítése sokkal gyorsabban történik, ráadásul a kerítés megjelenése is sokkal igényesebb lesz! 

Tekintse meg kínálatunkat és rendelje meg egyedi méretű fedkövét most!

0
Kosár
  • No products in the cart.