Ünnepi időszakra vonatkozó tájékoztató: utolsó szállítási időpont 2023.12.21. (csütörtök) és első szállítási időpont 2024.01.05. (péntek)

Májusi akció: 5% kedvezmény a Rosa Porino Gránit fedkövekre!

GYIK

Gyakran ismétlődő kérdések

1. Fedkő

Hol használhatóak a fedkövek?

Kerítésen, kéményen, támfalon, medencénél, parapeteken vagy akár a ház oromfalán is.

Miért fontos a fedkő széles kialakítása?

Lényeges, hogy a fedkő legalább 4-5 centiméterrel szélesebb legyen, mint az oszlop vagy a kerítés szélessége. Olyan kialakításra van szükség, hogy a nedvesség ne tudjon megállni a felületén.

Milyen alapanyagokból készítenek fedköveket?

Gránitból, márványból, mészkőből és technikai kőből.

Mennyire van kerekítve a fedkő éle?

Mi nem kerekítjük, hanem kb. 45 fokos szögben lecsiszoljuk az éleket, „fózoljuk”, így nem lesz éles. A kerekítés 2 cm vastag fedkő esetében kicsit vékonyabbnak tűnik esztétikailag.

A fedkő felülete fényes?

Gránit és a márvány esetén igen, a mészkőnél matt csiszolt selyem fényű.

A mészkő fedkövek tömítettek?

Igen.

Kisebb kivágásokat is el tudnak végezni a fedkövön?

Igen.

2. Fedkövek ápolása

Mivel lehet tisztítani a mészkőből készült fedkövet?

A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a háztartási boltban is kapható szappanos dörzsipárna. Ezzel vizesen át kell dörzsölni a fedkövet, majd lemosás után máris olyan lesz, mint új korában.

Szükséges impregnálni?

Igen. Megnövelheti vele a fedkő élettartamát, valamint könnyebb lesz a tisztán tartása.

Meddig bírja kültérben a mészkő?

Ezt nem lehet pontosan meghatározni, eleve 10 év garancia van rá. Annyit tudni kell, hogy a mészkő kissé megmattul, és az időjárás okozta szennyeződések meglátszanak rajta. De megfelelő tisztítással újra szép lesz.

3. Fedköves megoldások

Kerítésnél a közbenső oszlopok esetén mi a teendő?

Ebben az esetben e-mailben kérjük a méreteket és egy skiccet és/vagy fotót, ami alapján javaslatot teszünk a kivágási megoldásra és természetesen kivágjuk a kívánt méretet.

Tudnak megoldást íves vagy egyedi formájú fedkövekre?

Természetesen. Azt szoktuk javasolni, hogy egy kartonpapír segítségével rajzolja körbe a fedkövet (készítsen egy sablont), küldje el üzemünkbe egy futárral (ami kb. 3.000 Ft), és mi ez alapján legyártjuk. Még mindig olcsóbb és gyorsabb lesz, mintha másnál tenné ezt meg. Ugyanis a szakemberrel elmegy az idő az egyeztetéssel, ráadásul nem is biztos, hogy sablonoz, de ha igen, nem feltétlen kedvező áron. A gyártási idővel is elmehet rengeteg idő. Mi gyorsan, precízen teljesítjük az egyedi kéréseket.

A fedkőnek melyik vastagság a jobb, 2 vagy 3 cm?

Mindkettő megfelelő. Erősségre a 2 cm-es is megfelel, viszont a 3 cm vastag fedkő kicsit testesebb, esztétikusabb, erősebb.

4. Kiszállítás & Fizetés

Mennyibe kerül a kiszállítás díja, illetve milyen vármegyékbe szállítanak fedkövet?

A kiszállítás Magyarország egész területére vonatkozik. Baranya, Somogy, Tolna, Bács-Kiskun, Fejér, Veszprém, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves és Pest vármegyébe kedvezményes áron viszünk fedköveket. Ezekbe a vármegyékbe a 8 munkanapos szállítás: 12.000 Ft, 4-6 munkanapos szállítás: 17.000 Ft, 2 munkanapos szállítás: 27.000 Ft. A többi vármegyébe (Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Zala) a 8 munkanapos szállítás: 17.000 Ft, 4-6 munkanapos szállítás: nincs, 2 munkanapos szállítás: 40.000 Ft. A fedkövek átvétele díjmentes a sároki telephelyünkön.

Kártyával lehet fizetni?

Nem.

A futárnak kell segítség a lepakoláshoz?

Nem szükséges, de a szállításkor mindig legyen ott valaki, aki átveszi a fedköveket.

5. Egyéb (beépítés, műkő, fedkő stb.)

Műkőből is lehet fedkövet rendelni?

Sajnos nálunk nem. Műkővel nem dolgozunk, mivel ugyanazon az áron tudunk ajánlani sokkal jobb, minőségibb anyagokat, melyek időtállóbbak és könnyebben tisztán tarthatóak. Ilyenek a gránitból, mészkőből illetve márványból készült fedkövek.

Beépítést vállalnak?

Sajnos nem, általában helyi szakemberek szokták a beépítést megoldani, így gazdaságosabb a megrendelőnek. Mi abban vagyunk jók, hogy a kapott méretek alapján rövid határidővel legyártjuk az egyedi méreteket, melyeket házhoz is szállítjuk, mindezt nagyon kedvező áron.

A mészkövet és a márványt lehet kívülre is rakni?

Igen, nagyon sokat készítünk. Nem kell messze menni, pl. az Országházat is mészkőből készítették. Saját bemutatótermünknél is mészkövet használtunk.

Mivel és hogy ragasztják le a fedkövet?

Cégünk kőragasztót (Mapei ) használ a ragasztáshoz. Fontos, hogy a fedkő teljes felületét kenje be és ne „pogácsázva”, a foltosodás miatt. A ragasztó mennyiségének meghatározásával tudja szabályozni a magassági szinteket és a lejtést.

Mikor érdemes megrendelni a fedköveket?

Amikor a kerítés vagy a támfal szerkezetét elkészítették, esetlegesen bevakolták, de még nem színezték.

Mikor kell elhelyezni a fedköveket?

Burkolás, festés, glettelés előtt, hiszen akkor nem kell a ragasztómaradványok lecsöppenésétől tartani.
Walter József

Walter József

Tulajdonos, ügyvezető

Email : info@fedkoves.hu

Telefonszám: +36 30 341 21 37

Májusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Rosa Porino Gránit fedköveinket és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
  • No products in the cart.