Ünnepi időszakra vonatkozó tájékoztató: utolsó szállítási időpont 2023.12.21. (csütörtök) és első szállítási időpont 2024.01.05. (péntek)

Májusi akció: 5% kedvezmény a Rosa Porino Gránit fedkövekre!

Ezeket tanácsoljuk a kerítés fedlap méretek megadásához!

Fedlap, fedkő vásárláskor sok kérdés felmerülhet. Milyen anyagot válasszak? Számít a méret? Ha igen, hogy mérjem le? Olvassa el cikkünket, amiben a kerítés fedlap méretek vannak a porondon! 

A kerítések, támfalak és oromfalak fontos elemei a fedlapok, melyek védelmet és esztétikumot is biztosítanak. Az egyedi méretű, természetes kőzetből készült fedlapok kiváló választást jelentenek a gyors telepítés és a szép végeredmény miatt.

Egy jól megválasztott kerítés fedlap egy új szintre emeli a kerítések, udvarok és kertek megjelenését, és az építmények időtállóságához is hozzájárul egyaránt. 

A kerítés fedlap nem csupán egy dekorációs elem, hanem egy lényeges funkciót is betölt. Megvédi a kerítést a lappangó nedvességtől, ami a szerkezetbe jutva megfagy, és roncsolja azt. 

A fedlapok elkészítése során rendkívül fontos a vízelvezetés kérdése, így olyan vízorrt alakítunk ki, amely biztosítja az esővíz és olvadó hó elvezetését. Ezáltal a fedkövek megőrzik a kerítések épségét és biztosítják számukra a hosszú élettartamot.

De milyen kerítés fedlap méretek kellenek? Hogyan mérjük le, számoljuk ki a szükséges méretet? 

Ezeket a kérdéseket válaszoljuk meg tanácsainkkal, amelyeket ha megfogad, biztosan egyszerűen meg tudja adni a méreteket és élvezheti az évtizedekig, generációkon keresztül tartó védelmet: 

1. tanács: a kerítés fedlap méretek megadásához számolja ki a falazat pontos, teljes méretét! 

Amennyiben már teljesen kész a falazat, egyszerűen mérje le a teljes hosszúságot és szélességet. Viszont építkezésekkor érdemes előre rendelni a szükséges alapanyagokat, hogy minden gördülékenyen zajljon, így az is megeshet, hogy fedkő rendeléskor a kerítés, támfal vagy oromfal még nincs szigetelve, vakolva vagy burkolva. 

Ebben az esetben a kerítés fedlap méretek meghatározásakor hozzá kell számolni a falazatra szánt burkolóanyagok vastagságát, hiszen azok is hozzáadódnak a kerítés méreteihez! 

2. tanács: a kerítés fedlap méretek meghatározásakor számoljon rá túlnyúlást!

Ahhoz, hogy vízorrt tudjunk képezni, szükség van arra, hogy a kerítés oszlop fedlapok, fedkövek a falsíkon túl nyúljanak. A vízorr a fedkő alján található 6 mm széles és kb. 3-4 mm mély nút, amely segítségével a fedkő el tudja látni a feladatát, hiszen az esővíz nem a falon vagy kerítésen fog lefolyni, hanem egyszerűen a földre cseppen. A vízorr a fedkő szélétől számítva kb. 1-1,3 cm-nél kezdődik és 2 cm-nél van vége. 

Amennyiben túl közel van a falazathoz, nem tudja hatékonyan elvezetni a vizet, így fontos a megfelelő méretű túlnyúlás. Ez kb. 4-5 cm-t jelent, így például 30 cm végleges falszélességhez minimum 38 cm-es fedkövet kell rendelni. 

Mivel a víz csak egyfelé tud folyni, nem szükséges mindkét oldalra vízorrt képezni – helyette jól lejtse meg! 

Azonban a tervezők a kétoldali vízorrt javasolják és preferálják, így igény szerint természetesen azt is elkészítjük. 

kerítés fedlap

3. tanács: számoljon minél nagyobb kerítés fedlapokkal! 

Nemcsak a vízorr képzése miatt hasznos az egyedi méretű kerítés fedkő készítése: időt és fugát is lehet spórolni vele! 

A hagyományos, 40-60 cm-es kő fedlapok beépítéséhez több idő és fuga is kell, mint a nagyobb méretű fedkövekéhez, ráadásul ronthatja az esztétikai megjelenést is! Éppen ezért valljuk azt, hogy minden fuga egy hiba. 

A Fedkövestől 250 cm hosszúságig tudja megrendelni a szükséges fedköveket, amivel elkerülheti a sok illesztést! 

Ezekkel a tanácsokkal felvértezve gyerekjáték a kerítés fedlap méretek megadása. Amennyiben nem biztos valamelyik lépésben, tekintse meg a gyakran ismétlődő kérdéseket, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégáink szívesen segítenek Önnek! 

Rendelje meg kő fedlapjait a Fedkövestől, és jusson hozzá egyedi méretű (max. 250 cm hosszú), prémium minőségű gránitból, márványból vagy mészkőből készült fedlapokhoz, amelyek nemcsak díszítik, hanem hatékonyan meg is védik kerítését! 

Adja meg a kiszámolt kerítés fedlap méreteket egyszerűen a Fedkő szerkesztőben!

Májusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Rosa Porino Gránit fedköveinket és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
  • No products in the cart.