Ünnepi időszakra vonatkozó tájékoztató: utolsó szállítási időpont 2023.12.21. (csütörtök) és első szállítási időpont 2024.01.05. (péntek)

Áprilisi akció: 5% kedvezmény a Brown Star gránit fedkövekre!

Fedkövezés: Mi a probléma a hagyományos fugázással?

Ismerjen meg egy új perspektívát!

Amikor a fedkövezés tervezésére és kivitelezésére kerül a sor, az előttünk álló kihívások, amikkel szembe kell néznünk elsőre talán ismeretlenek lehetnek. A hagyományos beton- és műkő fedlapok ugyan széles kínálattal rendelkeznek, azonban idővel számos problémát okozhatnak.

A megoldás, amit bemutatunk viszont hosszú távon vet véget ezeknek az akadályoknak, és a tartósság, valamint esztétika új szintjét kínálja aranytálcán.

Kiindulási pont

  • A hibalehetőségek

Azok, akik fedkővel szeretnék növelni otthonuk ámulatba ejtő hatását, idővel rájönnek, hogy a hagyományos megoldásokkal járó kivitelezés nehézségeket szül. A beton- és műkő fedlapok, bár kezdetben vonzónak tűnhetnek (mivel rendkívül olcsó választásnak bizonyulnak), idővel könnyen veszíthetik el eredeti színüket és minőségüket.

Tisztításuk nehéz – vagy egyáltalán nem is lehet -, köszönhetően a beépítés során felhasznált sok mennyiségű fugának, így hamar elronthatják az összképet. 

A forgalomban lévő fedkövek nagy többsége rövid (40-60 cm) ezáltal sok darabból tevődik össze, ami sok fugát igényel.

A fuga általában egy nagy hibaforrást jelent, aminél a leázás gyakori kellemetlenséget okoz. Mindegy mivel fugázzuk ki, mivel a szilikon megoldást a nap UV sugárzása “semmisíti meg”, az egyéb kivitelezések pedig megrepednek és ezután megkezdődik a beázás.

“De miért jelent ekkora problémát a sok fuga?”

Azért jelenthet kihívást, mert a fuga, vagyis a fedkövek közötti kitöltött rés, az időjárás viszontagságaira rendkívül kiszolgáltatott. Amikor a fedlapok közötti rések túl nagyok vagy nem megfelelően vannak kitöltve, akkor a víz könnyen bejuthat a burkolat alá.

Ez hosszú távon károsíthatja a burkolatot, az alatta lévő szerkezeteket, felpúposítva a területet. Ennek következtében több probléma is előfordulhat:

Fagyási és olvadási károk: A víz belefagyhat a fedkövek közötti résbe, majd a fagyás hatására kitágulhat, ami repedéseket okozhat. Amikor pedig az idő elkezd újra melegedni, az olvadó víz még tovább mélyítheti ezeket a hasadékokat.

Befolyásolja a tartósságot: A nedvesség bejutása hosszú távon gyengíti meg a fedlapokat és az alapozást. Ez csökkentheti a burkolat tartósságát és stabilitását, ami előbb vagy utóbb javításra vagy cserére kényszerítheti az egész borítást.

Esztétikai problémák: A nedves körülmények által a mohák és algák elszaporodásához is vezethet a fedköveken területén és a fugában, ami ronthatja a burkolat megjelenését.

Kevesebb fuga, kevesebb hibalehetőség

Végighaladva a problémákon, talán már Önnek is eszébe ötlött a megoldás: “Használjunk kevesebb fugát a fedlapok lerakásához!”

Ez elsőre valóban jó megoldásnak tűnhet. Azonban ha jobban belegondolunk, nem véletlen használunk annyi fugát a burkolat lerakásához.

Ha kevesebbet használnánk, egész egyszerűen fellazulna a fedkő, és kényelmetlen baleseteket szülne.

Ha medencénk partját csinosítottuk ki fedlappal és éppen csobbanásunk közben lazul ki alattunk a burkolat, lehet már a kórházban töltenénk a nap hátralevő részét.

medence fedkő

“Akkor mégis hogyan tudnánk kevesebb fugát felhasználni?”

Hosszabb fedkövekkel!

Megoldásunk nem csak egy egyszerű választás: egy új nézőpontot kínál, amely összekapcsolja a funkcionalitást és a dizájnt.

Különleges, egyedi méretű fedköveink, melyek hosszú, akár 250 cm hosszúságú elemekből készülnek, megoldást kínálnak erre a problémára.

A fedlap elnyújtott kialakítása sokkal kevesebb fugát igényel, ami csökkenti a hibák lehetőségét és megőrzi a burkolat szépségét.

Termékkínálat: minőség és diverzitás mindenek felett

Ahogy a szakértők mondják: a részletekben rejlik a különbség.

Ez különösen igaz a termékkínálatunkra, ahol minden apró részlet minőséget és eleganciát sugároz. Fedköveinket a legjobb, legoptimálisabb alkotóelemekből készítjük, hogy olyan burkolatot hozzunk létre, amely nem csak szép, de időtálló is.

Gránitból:

Fedköveink között a gránit az, ami az erő és az elegancia ikonikus “vegyületét” nyújtja. Időtállósága lehetővé teszi számunkra, hogy olyan burkolatot teremtsünk, amely évtizedek múltán is büszkén őrzi majd színét és struktúráját.

Márványból:

A márvány mindig is a luxus és stílus jelképe volt. Márvány fedlapunk ezt az eleganciát biztosítja egyedi megjelenésével.

A kő természetes mintázata és a fehér-monokróm színpalettája olyan környezetet teremt, amely örömmel tölt el, ahányszor rápillantunk.

Mészkőből:

Ha egy mediterrán, földközeli fedlapra vágyik!

A mészkőből készült burkolat olyan érzést nyújt, mintha a természet része lenne, megteremtve egy nyugodt oázis feelingjét.

A lágy, halványbarnás színek és textúrák azonnal azt az érzést keltetik, hogy egy vidéki, Toszkán házban töltjük épp szabadidőnket.

fedkövezés a kertben

Szeretné Ön is egy időtálló, eleganciát sugárzó fedlappal feldobni otthona megjelenését?

Nézzen szét lenyűgöző kínálatunk között, válassza ki a számára szimpatikus kőzetet, mérje le mekkora “szeletekre” van szüksége, használja árkalkulátorunkat, majd rendelje meg a méretre vágott, új fedkövét!
Amennyiben további kérdései merültek fel, keressen minket bizalommal és lépjen kapcsolatba velünk!

Áprilisi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Brown Star gránit fedköveinket és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
  • A kosara jelenleg üres.