Ünnepi időszakra vonatkozó tájékoztató: utolsó szállítási időpont 2023.12.21. (csütörtök) és első szállítási időpont 2024.01.05. (péntek)

Májusi akció: 5% kedvezmény a Rosa Porino Gránit fedkövekre!

Kerítés fedlap fugázása szakszerűen

Amikor udvarunk felújítása, építése során kerítésünkhöz érkezünk, egy olyan munkát kell elvégeznünk, amelyet sokan szakemberre bíznak: a kerítés fedlap fugázása. Amennyiben Ön nem szeretne várni és fizetni a szakember segítségéért, és inkább maga birkózna meg a feladattal, jó helyen jár! Hoztunk néhány tanácsot, amelyekkel biztosíthatja az időtálló védelmet.

A természetes kőből készült fedlapok csodálatosan díszítik és hatékonyan elvezetik a vizet kerítéséről, így védelmet nyújtva a falazatnak a nedvességtől, mely károsítja a szerkezetet. 

A gránit, a márvány és a mészkő fedlapok ellenállnak az időjárási tényezőknek, így egy időtálló megoldást biztosítva – azonban ahhoz, hogy ténylegesen tartós legyen, a beépítés és fugázás kérdése is rendkívül fontos. 

Sok, hagyományos méretű (40-60 cm) fedlapnál egy olyan problémába ütközik az, aki a beépítésre vállalkozik, hogy rendkívül sokat kell fugáznia. Mi, a Fedköves csapata ezzel szemben azt valljuk, hogy “minden fuga egy hiba”. 

Hogy miért? 

A válasz számunkra magától értetődő, azonban mögöttünk 53 év tapasztalat áll. Most megosztjuk Önnel, hogy miért is kell arra törekedni, hogy minél kevesebb fugával tudja beépíteni a fedlapokat!

Sokan beleesnek a rövid kerítés fedlap hibájába. Ennek beépítéséhez rendkívül sok fugára és időre van szükség, azonban pár év elteltével láthatjuk, hogy nem ez volt a megfelelő döntés. 

Mindegy, hogy mivel tömíti ki a rést a fedlapok között: a szilikon hamar károsodik az UV sugárzástól, míg más megoldások az időjárás miatt hamar megrepednek. Ezeken a repedéseken, vagy az esetlegesen túl nagy vagy nem megfelelő fugán pedig utat talál magának a víz. 

Ez pedig károsítja a burkolatot, egy fagy következtében pedig repedések alakulhatnak ki. Elszaporodhatnak a mohák és az algák, melyek rontják a fedlap és a kerítés megjelenését. Ezen túl pedig roncsolja a fedlap stabilitását is, így előbb-utóbb cserére szorul. 

Amennyiben időtálló, évtizedeken keresztül kitartó fedlapokat szeretne, törekedjen a kevés fuga használatára! Ezt pedig mivel minden fedlap közé kell fuga, nem tudja máshogy megtenni, mint hosszabb fedkövekkel! 

Mi a Fedkövesnél egyedi méretű, maximum 250 cm-es fedköveket készítünk a hagyományos méretek helyett, hogy Ön is élvezhesse a prémium minőséget és ne szenvedjen a fejfájástól a sok fugázás miatt! 

Mire figyeljen a kerítés fedlap fugázása során?

Természetesen a fugázás nem mindig elkerülhetetlen, még egyedi méretű fedlapokkal sem. Ezért összeszedtünk pár tanácsot, hogy mikre ügyeljen a kerítés fedlap fugázása során. 

Építse be szakszerűen a fedlapokat

Mint mindennek, a kerítés fedlap fugázásának is lényeges eleme az alap. Ügyeljen a szakszerű beépítésre! 

Most egyszerűen, mégis szakszerűen be tudja építeni saját fedlapját! Részletes segédletünknek köszönhetően gyerekjáték a beépítés, ahol a fugázás folyamatára is kitérünk!

kerítés fedlap fugázása

Használjon minőségi kiegészítőket

Fontos, hogy kizárólag olyan kiegészítőket alkalmazzon, amelyek már bizonyították minőségüket. A Fedköves webáruházban megtalálja azokat a termékeket, amelyeket szakértő csapatunk állított össze és ajánl a beépítéshez. 

Böngéssze a kiegészítőket! 

Szilikonozzon kétszer

Két elem egymás mellé helyezésekor tömítse ki a csatlakozási helyet szilikonnal! Azonban itt még nem áll meg a történet: az összeérintés után felülről újra tömje ki a maradék rést szilikonnal! 

Ezáltal egy olyan csatlakozási pont keletkezik, ahová nem tud bejutni a víz, illetve az első szilikonozást sem bántja az UV sugárzás! 

Ne feledkezzen meg a falról

A kő és a fal találkozásánál óhatatlanul keletkeznek kisebb-nagyobb rések. Tömítse ki ezeket csemperagasztóval! 

Néha közé is kell

Van, hogy több fedkő kell a teljes felület burkolásához. 

Ebben az esetben a hosszúság miatt a két fedlap között is szilikonozzon, majd ugyanúgy felülről is tömítse ki a rést. 

Hagyja ki a fémet

Előfordulhat, hogy fémoszlop van beépítve a köztes helyekre, ami “kilenghet” – ez pedig nem tesz jót a természetes kő fedlapoknak. 

Beépítéskor figyeljen arra, hogy a fém és a fedlap között hagyjon ki 0,5 cm rést, amit a megszokott módon tömítsen ki szilikonnal! 

Kerítés fedlapok fugázása a Fedkövessel

Célunk, hogy prémium minőség tudjunk szolgáltatni Önnek. Ezt pedig komolyan vesszük, hiszen minden lépésben segítjük.

Legyen szó információszerzésről, anyagválasztásról, méretvételről, rendelésről, beépítésről, fugázásról vagy ápolásról – fedköveink, segédleteink és kiegészítőink megoldást nyújtanak problémájára! 

Böngéssze weboldalunkat és adja le rendelését!

Májusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Rosa Porino Gránit fedköveinket és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
  • No products in the cart.