Ünnepi időszakra vonatkozó tájékoztató: utolsó szállítási időpont 2023.12.21. (csütörtök) és első szállítási időpont 2024.01.05. (péntek)

Kerítésoszlop fedlap – melyik anyagot válassza?

Kerítéseink nap mint nap ki vannak téve az időjárás viszontagságainak – nem kíméli őket az eső, a hó, a fagy, de még az UV sugárzás sem. A hosszú élettartamuk megőrzésének érdekében azonban meg kell védenünk őket ezektől, amiben segítségünkre lehet a kerítésoszlop fedlap. De milyen anyagú fedkövet, kerítés fedlapot érdemes választani? 

A kerítések, oromfalak, támaszfalak egyik legnagyobb ellensége a lappangó nedvesség: amikor esős időben beszivárog a víz a kerítésbe, majd azt követően megfagy, roncsolja a szerkezetet. Ezért fontos, hogy elejét vegyük a problémának, és megóvjuk kerítésünket fedkő segítségével.

Azonban a fedkövek is eltérnek egymástól. Az anyag hatalmas szerepet játszik abban, hogy mennyire lesz tartós a fedlap, mennyi ideig tudja egyszerre védeni és díszíteni a kerítésünket anélkül, hogy le kelljen cserélni. 

Milyen anyagok a legjobbak kerítésoszlop fedlapként?

Sokan cementhabarcs alkalmazásával oldják meg a kerítés lefedését és a víz elvezetését. Bár ez egy egyszerű megoldás, nem igazán praktikus, mivel a cementhabarcs érzékeny a fagyra és a mechanikai behatásokra. Hamar felfagyhat, illetve egy kis ütés után már megsérül. 

Vannak, akik fémlemezeket helyeznek fel kerítésükre, azonban az sokszor nem beilleszthető az otthonunk dizájnjába, összképébe. Márpedig fontos, hogy szeretettel tekintsünk kerítéseinkre is, hiszen sokszor elhaladunk mellettük a mindennapok során.

A természetes kőből készült fedlapok azonban kitűnő megoldásnak bizonyulnak: ellenállóak az időjárással szemben, a vízorr és a lejtés segítségével hatékonyan elvezetik a vizet és elegánssá varázsolják, díszítik kerítésünket. Mindezt akár évtizedeken, generációkon keresztül. 

A Fedköves kínálatában háromféle természetes kőből érhető el kerítésoszlop fedlap, melyeket nagy, egyedi méretben készítünk el megrendelőink számára (250 cm hosszúságig). Így kevesebb fugát és időt kell rááldozni a beépítésre, miközben növeljük a stabilitást.

Gránit fedlap

Rendkívül kemény, strapabíró, ellenálló kő, amely nagy népszerűségnek örvend. A gránit kerítés fedlap generációkon keresztül megóvja a kerítést, miközben évtizedek múlva sem veszít eredeti csillogásából. 

Vízállóságának és az általunk képzett vízorrnak köszönhetően hatékonyan elvezeti a vizet, így nem kell aggódnia a lappangó nedvesség veszélye miatt, mint ahogyan az UV sugárzás miatt sem. Nem igényel különleges ápolást, a friss, mindennapi szennyeződéseket könnyedén el lehet távolítani a felületéről. 

Számos színben pompázik, így biztosan mindenki talál az otthona összképéhez illőt. 

Márvány fedlap

A márvány gyönyörűen pompázik bármely kerítésoszlop fedlapjaként. A mészkőhöz hasonlóan üledékes kőzet, azonban a statikai nyomásnak és a hőnek köszönhetően erősebb szerkezetű. 

Zsír- és savérzékeny, így a vegyszerek használata kerülendő tisztításakor, a vízszívó képessége miatt pedig a rendszeres impregnálás elengedhetetlen, hogy sok éven keresztül élvezhessük a káprázatos márvány látványát. A lejtésnek és a vízorrnak köszönhetően hatékonyan elvezeti a vizet. 

Mészkő fedlap

Bár a gránitnál jóval gyengébb kőzet, a meleg színárnyalatok és a mediterrán hangulat miatt, amit kölcsönöz a kerítések számára, sokak kedvencévé vált a mészkő

A márványhoz hasonlóan zsír- és savérzékeny, emellett a fizikai behatásokra is érzékenyebb. Azonban rendszeres impregnálással, vízorral és lejtéssel hatékonyan elvezeti a vizet, és nem árt neki az UV sugárzás sem. 

Végezetül

A kerítésoszlop fedlap kiválasztásakor kulcsfontosságú döntés, hogy milyen anyagot választunk. 

Amennyiben szeretné, hogy kerítés fedlapja évtizedeken keresztül védelmezze és díszítse kerítését, válasszon természetes kőből készült fedlapot a Fedköves kínálatából, melyeket egyedi, nagy méretben (250 cm hosszúságig) elkészítünk Önnek, és garanciát is vállalunk!

Böngéssze honlapunkat, adja meg a kívánt méreteket, és jusson hozzá fedlapjához! Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk!

Júliusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Padan Dark Gránit fedköveinket és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
  • No products in the cart.