Ünnepi időszakra vonatkozó tájékoztató: utolsó szállítási időpont 2023.12.21. (csütörtök) és első szállítási időpont 2024.01.05. (péntek)

Júliusi akció: 5% kedvezmény a Padan Dark Gránit fedkövekre!

Mészkő kerítés fedlap a természetes megjelenésért

A kertek, udvarok tervezésénél, a kerítések építésénél a legapróbb részletek határozzák meg az egész tér hangulatát. Amennyiben a természetesség vagy a mediterrán hangulat áll közel szívünkhöz, a mészkő kerítés fedlap egy tökéletes választás! Ismerje meg cikkünkből a mészkőből készült kerítés fedköveket! 

Több szempontból is fontos a kert és a kerítés, amely otthonunkat öleli körül. Elsők között ezen haladnak át a vendégek, ez adja meg az egész otthonunk alaphangulatát, illetve tavasszal és nyáron sokan kifejezetten sok időt töltenek el például sütkérezéssel, teraszon ebédeléssel, olvasással, vagy akár kertészkedéssel. 

Ebből adódóan nagyon fontos, hogy hogyan alakítjuk ki az udvart. Az épített, falazott kerítés manapság egyre jobban elterjedt, hiszen egy plusz biztonságérzetet ad, nehezebben lehet belátni az utcáról a kertbe, és jó kivitelezéssel egy új szintre emeli a kert hangulatát. 

Azonban nagyon fontos, hogy mit teszünk ennek a falazott kerítésnek a tetejére, a vízszintes falrészre – egyrészt befejezetlennek tűnik csupaszon, másrészt az eső hamar tönkreteheti a kerítést. A beszivárgó víz télen megfagy, ami roncsolja a szerkezetet, repedezni kezd.

Ezért a falazott, épített kerítések esetében elengedhetetlen a kerítés fedlap és az oszlop fedlap. Egy fedkő a lejtésnek és a vízorrnak köszönhetően hatékonyan elvezeti a vizet, ráadásul díszíti a kerítést. 

Mit szólna hozzá, ha mindezt évtizedeken, generációkon keresztül tudná elvégezni hatékonyan? 

A fedkövek tartóssága nagymértékben függ az alapanyagtól: a cementhabarcs felfagy, a műanyag besárgul, a fa vetemedik, a fém pedig rozsdásodik. 

Szerencsére a természetes kőből készült fedlapok megoldják ezt a problémát! Egyszerre védik és díszítik a kerítéseket, hosszú időn keresztül. Ráadásul a kertnek is pompás kiegészítői, hiszen a megfelelő kő választásával egy teljesen új hangulatot tudunk megteremteni udvarunk számára. 

A természetközeli és mediterrán hangulat megteremtéséhez pedig tökéletes választás a mészkő kerítés fedlap! 

mészkő kerítés fedlap

A mészkő kerítés fedlapok elbűvölő megjelenése

Egy mészkő kerítés fedlap a meleg színekben pompázik: a bézs, a homok és a szürkés színek harmonizálnak egymással, melyek egy lenyűgöző mintázatot, textúrát képeznek. 

Ennek hátterét a mészkő kialakulásánál kell keresni. A tengerben a korallok és puhatestűek vázai felhalmozódnak – ezt kombinálva a felszín alatti nyomással és hőmérséklettel, évmilliókkal később egy megszilárdult, üledékes kőzetet kapunk, a mészkőt. 

Előszeretettel alkalmazzák az építészetben, hiszen könnyen megmunkálható, különleges, ráadásul bármilyen stílusba beilleszthető! Így igaz – a mészkő kerítés fedlap eleganciájának és természetközeliségének köszönhetően tökéletesen illik akár a hagyományos, a mediterrán, de még a modern környezetbe is! 

A hagyományos stílusban remekül harmonizál a természetközeli árnyalatokkal, a mediterrán stílust szinte maga a mészkő kerítés fedlap képviseli különleges megjelenésével és színárnyalataival, míg a modern letisztultsághoz nem is illik más jobban, mint egy meleg színű természetes kő.

A Fedköves kínálatában 3 mészkőből készítünk kerítés fedkövet, melyek közül biztosan megtalálja azt, amelyik otthonához illik! 

A Jura mészkő igazi különlegességét a bézs színt díszítő kvarcerek adják, melyek a földrétegmozgások során képződtek. Ezek növelik a szilárdságot, így minél több kvarcér található egy Jura mészkőben, annál értékesebb! 

A Vratza mészkő egy krémszínű, bézs árnyalatokban finom mintázatokkal pompázó mészkő, ami tökéletes választás a visszafogott eleganciát kedvelők számára.

Továbbá kínálatunkban elérhető a klasszikus építészet egyik legkedveltebb anyaga is, a római travertin mészkő. A Colosseum és a Parlament anyaga, és saját bemutatótermünket is ezt díszíti! Matt felülettel készítjük el, mivel kültéren hajlamos a mattulásra, azonban ettől csak szebb lesz. 

mészkő kerítés fedlap

Mennyire tartós a mészkő kerítés fedlap? 

A természetes kövek egyik fő és legjobb tulajdonsága, hogy rendkívül ellenállóak. A mészkő nem a legkeményebb kőzet, hiszen üledékes. Ebből adódóan ellenáll az időjárási tényezőknek, viszont egy idő után meglátszódik rajta a kopás nyoma. 

Egy mészkő kerítés fedlap kiválóan ellenáll az UV sugárzásnak, így nem veszíti el eredeti szépségét, nem sárgul be és nem vetemedik. Azonban igen zsír- és savérzékeny, illetve képes magába szívni a nedvességet is. Ez ne vegye el kedvét – impregnálással és tisztítással a mészkő kerítés fedlap rendkívül ellenálló lesz és el tudja látni feladatát, ami a kerítés védelme az időjárási tényezőktől. 

Ráadásul nem is kell sokáig keresnie a tökéletes impregnálószert, mindenre gondoltunk! Kínálatunkban megtalálja az általunk ajánlott impregnálószert, amely nem színezi el a kerítés oszlop fedlapot, és hatékonyan megvédi azt. 

A tisztítás során ügyeljen arra, hogy ne használjon savas (például Domestos vagy Hypo), antibakteriális vagy klórtartalmú szereket, mivel azok kárt tehetnek a mészkő kerítés fedlap felületén! A foltot hagyó anyagokat, mint például a vörösbort vagy a kávét mindig a lehető leghamarabb törölje le – az impregnálószer azonban ezek ellen is véd! 

A prémium minőségű mészkő kerítés fedlapok lelőhelye – Fedköves webáruház

Szerezze be a mészkő kerítés oszlop fedlapot, kerítés fedkövet biztos forrásból! A Fedkövesnél kiemelt figyelmet szentelünk a minőségre, kizárólag prémium természetes kövekből készítünk fedlapokat.

Minden fedlapot egyedi méretre vágva készítünk el, amellyel időt és fugát tud spórolni a beépítés során, illetve esztétikailag is egy új szintre emeli kerítését, udvarát. 

A mészkő kerítés fedlap már csak Önre vár… adja le rendelését prémium minőségű, egyedi méretű mészkő fedlapra! 

Júliusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Padan Dark Gránit fedköveinket és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
  • No products in the cart.