Ünnepi időszakra vonatkozó tájékoztató: utolsó szállítási időpont 2023.12.21. (csütörtök) és első szállítási időpont 2024.01.05. (péntek)

Áprilisi akció: 5% kedvezmény a Brown Star gránit fedkövekre!

Milyen anyagú fedkövet válasszon?

Az eredeti kőből készült fedkövek igazi színfoltjai lehetnek ingatlanának. A Fedkő Webáruházból jelenleg háromfajta anyagú fedkövet tud rendelni. Az alábbiakban összefoglaltuk azokat a legfontosabb információkat egy-egy fedkőről, melyek a segítségére lesznek a döntés meghozatalában. Természetszerűleg az anyagok mintája kövenként változik, így a tulajdonságok mellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy a kiválasztott fedkő illeszkedik-e az épület egészéhez.

Az általunk forgalmazott fedkövek mindegyike minden törvényi és minőségi elvárásnak megfelel. Minden esetben törekszünk arra, hogy kifogástalan állapotú alapanyagokból dolgozzunk az esetleges későbbi problémák elkerülése végett. Természetesen az általunk készített fedkövekre garanciát is vállalunk.

  1. Gránit

A gránit az egyik leggyakoribb mélységi magmás kőzet. Neve a latin granum = szemcse szóból származik. A gránitból készült fedkövek igazán fényűző megjelenést kölcsönöznek pl. a kerítésnek. Fontos tulajdonsága, hogy teljesen vízálló és az évek alatt a kiváló ellenállóképességének köszönhetően sem igényel különleges ápolást vagy bánásmódot. A mindennapi használat során a rákerülő friss szennyeződéseket könnyedén el lehet távolítani a felületről. Az egyik leginkább közkedvelt fedkő alapanyag. Színe és szerkezete igen sokszínű, így biztosan talál Önnek megfelelőt a gránitból készült fedkő kínálatunk között.

  1. Márvány

A márvány a mészkőhöz hasonlóan üledékes kőzet. A márvány szerkezetét tekintve erősebb a mészkőnél, hiszen a természetben hő és a magas statikai nyomás hatására kristályosodik ki szemszerkezetű kőzetté. A márvány a mészkőhöz hasonlóan zsír- és savérzékeny, így kerülendő az ilyen vegyszerek vagy anyagok használata. Fontos tudni, hogy vízszívó képessége magas a márványnak, így kiemelten fontos az impregnálás és beépítéskor a megfelelő, alacsony vízfelvevő képességű ragasztó használata.

  1. Mészkő

A mészkő üledékes kőzet, a keletkezés körülményeitől függően változhat a szerkezete. Igazi különlegessége, hogy meleg színei vannak, így teljes mértékben hangulatos mediterrán életérzést kölcsönöz. A mészkő is természetes anyag, azonban szilárdsága jóval gyengébb, mint a gránité. A mészkő a struktúrájából adódóan sokkal érzékenyebb a külső behatásokra és anyagban található mész miatt zsír-és savérzékeny is. Míg a gránitból készült fedkövek nem igényelnek rendszeres törődést, addig a mészkőből készült fedkövek impregnálására és rendszeres tisztítására ügyelni kell.

Walter József

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36 30 341 2137 telefonszámon vagy írjon az info@fedkoves.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Áprilisi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Brown Star gránit fedköveinket és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
  • A kosara jelenleg üres.