Ünnepi időszakra vonatkozó tájékoztató: utolsó szállítási időpont 2023.12.21. (csütörtök) és első szállítási időpont 2024.01.05. (péntek)

Júniusi akció: 5% kedvezmény a Yellow Rock Gránit fedkövekre!

Oszlop fedkő mészkőből? Mutatjuk miért jó választás!

Milyen anyagú oszlop fedkő védje kerítéseit? Sok lehetőség közül választhat, melyek egyike a mészkő. Cikkünk ebből a csodálatos kőből készült kerítés fedlapokról szól – ismerje meg, olvasson tovább! 

Műanyag, fém, fa, gránit, márvány, mészkő – anyagok, amiből az oszlop fedkő készülhet, szokott készülni. 

Korábbi cikkeinkből megtudhatta, hogy a természetes kő egy kifizetődő választás fedlap alapanyagként, hiszen egy évtizedeken keresztül helytálló, ragyogó megoldás. Ezek közül most cikkünkben a mészkő rejtelmeibe engedünk egy kis betekintést.

A mészkő egy üledékes kőzet, mely évmilliók alatt alakul ki a tengerfenéken az állatok, puhatestűek, korallok vázaiból, maradványaiból. A már szinte fehéres színtől kezdve a bézsen át egészen a barnáig terjednek árnyalatai, mind a meleg színekben. 

A három, általunk forgalmazott természetes kő közül (gránit, márvány és mészkő) a legpuhább, mely azt is jelenti, hogy a legsérülékenyebb. Érzékeny a zsírra, a savra és nedvszívó képessége is nagy, azonban oszlop fedkő alapanyagnak így is tökéletes! 

A bányászatot követően szállítással kerül hozzánk ez a csodálatos kőzet, melyet telephelyünkön dolgozunk fel és alakítunk fedlappá.

Bámulatos mészkövek

Kínálatunkban három lélegzetelállító mészkő közül választhat, melyek évtizedeken keresztül ellátják feladatukat és megőrzik csillogásukat!

A Jura mészkövet Németországban bányásszák, a bézs felületet fosziliák és kvarcszemcsék díszítik. Emellett megtalálhatóak benne a különleges kvarcerek is, melyek a földkéreg mozgások során keletkeznek a kőzetben és a szilárdságot biztosítják.

Krémszínű, apró mintázatokkal tarkított bolgár csoda a Vratza mészkő. Amennyiben a visszafogott eleganciát részesíti előnyben, a Vratza mészkő oszlop fedkő tökéletes választás! 

Egy igazi híresség a római travertin mészkő, hiszen többek között a Colosseum és a Parlament alapanyaga is! Kültéren hajlamos a mattulásra, ezért alapvetően is matt felülettel készítjük el, azonban szépségébe ekkor is páratlan. 

A mészkő oszlop fedkő előnyei

Pontosan milyen előnyökkel rendelkezik egy mészkő oszlop fedkő? Most mutatjuk!

Hatékony vízelvezetés

Az általunk képzett vízorral és a segédletünkkel megfelelő beépítéssel az oszlop fedkő hatékonyan ellátja feladatát, elvezeti a vizet, ezáltal pedig megvédi a vízszintes falazatot a lappangó nedvesség káros hatásaitól. 

Egyedülálló megjelenés

Kétségtelen, hogy a mészkő egy sajátos bájjal rendelkezik… A meleg színek és az egyedi textúra egy évmilliós történetet mesél el udvarában! Ennek köszönhetően a mészkő oszlop fedkő tökéletesen illik a mediterrán stílusú kertekhez, azonban a modern stílusba is kiválóan beilleszthető! 

Rendkívüli időtállóság

Bár a mészkő nem olyan kemény mint a gránit, impregnálással tökéletesen megállja helyét mint oszlop fedkő! Ennek köszönhetően nem okoz gondot a víz és a foltok sem, hiszen egy mozdulattal ellenállóvá varázsoltuk a puha mészkövet. 

Könnyű karbantartás

Az impregnálás nem csak az ellenálló képességet szolgáltatja a mészkő oszlop fedkő részére, hanem az egyszerű tisztíthatóságot is! Így elég csupán vízzel áttörölni a felületet, és máris úgy csillog, mint újkorában. Az impregnálást évente kell megismételni, azonban szerintünk évente megér pár percet ezzel tölteni 365 napnyi védelemért cserébe.

mészkő oszlop fedkő alkalmazása kertben

Minőségi oszlop fedkő és fedlap

Mint mindenben, a mészkő oszlop fedlap esetében is az egyik legfontosabb dolog a minőség. Szerezze be fedlapját a Fedkövestől, ahol plusz egy előnyt tudunk mondani az előbb felsoroltakhoz! 

Egyedi méret

A standard helyett akár nagyobb méretben is elkészítjük fedkövét, maximum 250 cm-ig! Ez lehetővé teszi, hogy beépítés során időt és fugát spóroljon, miközben csökkenti a hibázási lehetőséget, növeli a kerítés fedlap élettartamát és egy új szintre emeli a megjelenést! 

Tekintse meg természetes kő kínálatunkat, melyben 3 mészkő is szerepel! Válassza ki az Ön számára tetszőt, majd a Fedkő szerkesztőben egyszerűen adja meg a fedkő méreteket! 

Adja le rendelését!

Júniusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Yellow Rock Gránit fedköveinket és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
  • No products in the cart.